8 maj 2021
09:30

IK Vista

Stabil seger i premiären

Så var det äntligen dags för seriepremiär och följet om hela tre bilar körde i stadigt, och lagligt, tempo till dagens matcharena Barnarps IP. Motståndare för dagen var Barnarps IF en ny bekantskap för killarna i Vistas P10-lag. Spelarna kändes taggade under uppvärmningen och trots att planen hade vissa likheter med en potatisåker var humöret på topp, kanske för att det är ett gäng med mentalt stabila killar som inte låter sig påverkas av yttre omständigheter.

1:a halvlek
Domaren blåste igång matchen och båda lagen försökte att rulla boll så gott det gick. Redan i andra minuten kom slet sig en vinröd barnarpare dig fri på vänsterkanten och avlossade ett skruvat skott mot Alexanders bortre kryss. Tyvärr för de vinröda hade Alex vaknat på helt rätt sida och låg som ett streck i luften och räddade bollen. En mycket viktig räddning som gav bortalaget lite extra energi och kanske satte prägeln på fortsättningen av matchen. I sjätte minuten tog Jonathan sig yta genom att dribbla bort två motståndare och från distans skjuta 0-1 högt i målvaktens bortre hörn. Matchen var jämn men Vista var bättre på att stänga ytorna i det defensiva spelet och i matchminut 18 nickade Pelle in 0-2 på en fint slagen hörna vilket också var resultatet när domaren blåste för paus.

2:a halvlek
Den andra halvleken såg ut ungefär som den första med två spelmässigt jämna lag där de rödklädda bortaspelarna var lite rejälare och mer nogranna i försvarsspelet. Barnarp kom inte till några riktiga lägen medan bortalaget hade ett par ramträffar och skott som hemmalgets mycket duktiga målvakt fick parera. I halvlekens 15 minut fick Vista frispark strax utanför straffområdet, en frispark som Jonathan förvaltade på bästa sätt, hårt och placerat i målvaktens bortre hörn. Resultatet 0-3 stod sig halvleken ut.

3:e halvlek
Till den tredje halvleken hade tröttheten gjort sig till känna hos både hemma- och bortaspelare, vilket visade sig direkt när Barnarp i första minuten reducerade till 1-3. Strax efter tryckte Wide NS på ett hårt skott från distans rätt upp i krysett till 1-4. I sjunde minuten resulterade ett snabbt inkast av hemmalaget i ett friläge som förvaltades på bästa sätt till 2-4. Ytterligare en reducering kom fem minuter senare och Vistaspelarna började uppträda lite nervöst, men då gick Alexander in och stod för ett antal kvalificerade räddningar. I halvlekens femtonde minut kom också det förlösande målet som innebar 3-5 när Jonathan kastade ett snabbt inkast till Wide NS som kom fri med målvakten. 3-6 och 3-7 kom av bara farten där Jonathan först sköt via kryssribban och Wide NS avslutade med sista målet i matchens sista sekunder.

Sammanfattning
De sakerna vi har tränat på sen vi började träna på gräs infann sig helt plötsligt! Ett aggressivt försvarsspel där vi krympte ytorna för motståndarna och ställde om i hög fart när vi erövrade bollen. Framförallt i första halvlek som kanske är det bästa vi har sett av det här Vista-laget. Alla spelara förtjänar beröm för en bra match mot ett bra lag. Matchen kanske var lite jämnare än vad resultatet visar, men vi fick också lön för att vi kämpade lite mer än motståndarna. Extra beröm för insatsen idag får de två som oftast kamperade ihop på vänsterkanten tillsammans, Tim och Yngvald, som stundtals stängde ner kanten helt med uppoffrande spel och när de hade bollen tog de alltsom oftast rätt beslut. Wide NS mottog det gröna kortet av motståndarna som delas ut till spelaren som utmärkt sig lite extra när det kommer till Fair Play, klart välförtjänt! Nu ser vi fram emot hemmapremiären mot Habo IF 15 maj!